Om

Journalist og kommunikationsrådgiver Jonna Toft

Om

Erfaren journalist

Jeg har arbejdet som journalist siden 1993.
Først som journalist hos DGI i 12 år. Så som selvstændig journalist på medie-kontorfællesskabet Periskop i Aarhus fra 2005 til januar 2022. Her kan du se nogle af mine kunder.

Og derefter var jeg redaktør og journalist på forskningsmediet Vid&Sans, Aarhus Universitetsforlag, fra januar 2022 til Vid&Sans lukkede 1. maj 2023, – det er svært at få folk til at betale for journalistik.

Nu er jeg i gang som freelancer igen – og jeg er tilbage på Periskop. Desuden er jeg nu sekretariatschef for Fritid&Samfund, en lille landsforening, der arbejder for at skabe de bedst mulige rammer for vores fritidsliv – både for foreninger og voksenundervisning, de to store hovedområder i folkeoplysningsloven.

Har et helt kontorfælleskab i ryggen

Som freelancejournalist samarbejder jeg med mine kolleger på Periskop, der ligger 5 minutters gang fra banegården i Aarhus. Her er 16 andre journalister, grafikere og fotografer, som ideudvikler og samarbejder på kryds og tværs.

Har du brug for løsninger eller en indsats, der er større, end hvad jeg kan byde ind med, finder jeg sammen med et par dygtige kolleger. I samarbejde kan vi løse næsten alle typer opgaver inden for kommunikation og formidling: Tekst, artikler, kommunikation, indsatser på sociale medier, fotos, video, hjemmeside, radio/lyd, grafik, rådgivning, content marketing, undervisning, pressearbejde mv.

Særlig viden om idræt og sundhed

Idræt, foreningsliv og sundhed er mit særlige felt. Jeg har en omfattende viden om idrættens organisering og pengestrømme, om kommunernes ansvar, foreningernes virke og de mere kryptiske sider af Folkeoplysningsloven.

Samtidig har jeg beskæftiget mig indgående med almindelige menneskers træning og hvad motion betyder for sundheden. Jeg har skrevet en lang række instruktørmaterialer gennem årene, så pædagogik på halgulvet har også listet sig ind som et af specialerne.

Børns motorik og deres udvikling af bevægelser er et felt, jeg er særligt interesseret i. Jeg er uddannet motorikvejleder fra Vends Motorik- og Naturskole.

Mange af mine artikler handler om fx:

  • Børns motorik og træning, bevægelsesglæde
  • Idrætsskader og genoptræning
  • Livsstilsændringer: Sådan kommer du i gang
  • Ændringer i danskernes bevægelsesvaner
  • Idrætsfaciliteter
  • Frivillige instruktører, trænere og ledere i foreninger
  • Organisering og pengestrømme
  • – men jeg skriver også om alt muligt andet!